Sayfalar

19 Temmuz 2011 Salı

Chrome' dan Web Mağazası

Chrome Web Mağazası, pdalardaki gibi market mantığıyla kurgulanmış ve yüzlerce farklı uygulamayı chrome üzerine kurmanızı ve kullanmanızı sağlayan, kullanıcıların yorumlarını, uygulama hakkındaki reytinglerini belirtebilecekleri yine google tarafından geliştirilmiş güzel bir sistem.

Chrome tüm bu uygulamaları kendisi yazmadı tabi ki sadece bu uygulamaları listeleyen bir platform oluşturdu. Mantık google market, apple store gibi işliyor. Uygulamalar kullanıcılar tarafından oylanabliiyor, indirilebiliyor, yorumlanabiliyor.

16 Temmuz 2011 Cumartesi

7 Dakikada 40 Filmden Dersler


Google+ paylaşımında görmüş olduğum bu güzel çalışmayı bir film tutkunu olarak blogumda yayınlamak istedim. Eğer siz de sinemaya gönül verenlerden iseniz bu çalışma sizinde hoşunuza gidecek.

15 Temmuz 2011 Cuma

Gelmiş geçmiş en iyi Joker' i hatırlamak!

10 Things I Hate About You adlı filmi oyuncular hakkında hiçbir fikrim olmamakla beraber sadece gençlik, romantik komedi filmi olması ve imdb' den aldığı hatırı sayılır puan neticesinde eğlenceli olabileceği düşüncesiyle izlemeye başladım. 


Başlarda sıkıcı olan film ilerleyen sahnelerde hareketlenmeye başladı. Klasik romantik komedi senaryolarından olan ve sonunu kolaylıkla kestirebileceğiniz filmin meğer baş rolünde genç yaşta hayata gözlerini yuman Heath Ledger varmış. Neyse ben filmin sonunu getirdim. Bu kadar doğal oynamış ve filmi bence kurtarmış olan oyuncu beni etkilemeyi fazlasıyla başardı.

14 Temmuz 2011 Perşembe

Maşukiye ve Kartepe Gezisi

İstanbul' un gürültüsünden, isinden ve pisinden kısa bir süreliğine ayrılmak, kafa dinlemek isterseniz malum alternatifleriniz arasına  Maşukiye' yi de ilave etmelisiniz. Doğa, sessizlik ve temiz havayı seviyor olmanız şartıyla tabi...

Beş kişilik bir grup ile ve arabamızla sabah yedi gibi Pazar günü İstanbul Küçükçekmece' den yola çıktık. Mazotumuzun yetmemesi ihtimaline karşılık karşımıza çıkan ilk güvenilir istasyondan 100 TL lik mazot aldık. Yaklaşık gidiş geliş mesafesi 150 km olduğundan meşhur İstanbul trafiğine yakalanmadan oraya varabilmek için iyi bir zamanlama yaptığımız kesindi yollar nispeten boştu.

12 Temmuz 2011 Salı

SwordFish - Kod Adı Kılıçbalığı

Geç oldu güç oldu ama sonunda oldu evet izledim. John Travolta, Hugh Jackman ve Hally Berry bir filmde nasıl bir araya gelir? O film nasıl bir film olur? Süper bir film olur. Bir bilgisayar gezgini olarak bu filmi bu kadar süredir neden izlememişim diye sorup duruyorum kendime.

Abimiz John Travolta gayet karizmatik etrafında onlarca insanı yöneten para babası bir adam olmakla beraber film boyunca sizi hayranlık içinde bırakacak bir karakterdir. Halle Berry ise kendisinin sağ kolu gibi gözükmekte ve önemli işlerini çözmektedir.

9 Temmuz 2011 Cumartesi

Konfüçyüs ( M.Ö. ykş.5-4. yy )

Konfüçyüs'süz bir hayat düşünülemez. Muhakkak oku öğren.
  
Asıl adı “Muhterem Üstad Kong” anlamına gelen Kongfuzi olan, ancak 17. yüzyılda Çin’e giden Cizvit misyonerleri tarafından Latince’ye uyarlanmış adıyla tanınan Konfüçyüs, (MÖ 551-479) bilindiği kadarıyla düşüncelerinin hiçbirini yazıya dökmemiştir. Kendini sadece bir eğitmen olarak tanımlamış ve üstelik hiçbir doğaüstü güce dayandırmamıştı konumunu. Çok sayıda seçkin öğrenciye sahip özel bir öğretmendi. Çin tarihinin en etkili düşünürü olmuştu ancak o kendini sadece bir bilgi aktarıcısı olarak tanımlıyordu.

8 Temmuz 2011 Cuma

Transformers 3: The Dark of the Moon 3 boyutlu izlemek

Tam manasıyla görsel şölen niteliğinde olan film, son derece detaylı çizilmiş robotların ağır çekimde gösterildiği sahnelerle donatılmış ve bence ilk iki filmdeki karmaşıklığı giderilmiş olarak hazırlanmış.

7 Temmuz 2011 Perşembe

Google + (Plus) Henüz Duymayanlara

Facebook'un önlenemez yükselişi ve insanların artık gündelik yaşantılarının bir parçası haline gelmiş olması Google ın gözünden kaçmamış olacak ki o da kendi facebook sitesini Google+ ı geliştirmeye devam ediyor. Hatta ilk denemeleri geçen günlerde yapılmış olan sisteme davetiye usulü kayıt olan kullanıcılar çok kısa bir sürede tüm davetiyeleri tüketmekle kalmamış sisteme aşırı yüklenerek Google tarafından yeni üyeliğin geçici olarak durdurulmasına neden oluvermişler.