Sayfalar

26 Kasım 2011 Cumartesi

Ankara Gezisi

Bazen rutin dışına çıkıp İstanbul' un sıkıcı sonbahar ve gri tonlarından uzaklaşıp başka mekanlara günübirlik ve fazlasıyla yorucu dahi olsa seyahat etmenin ne kadar eğlenceli ve güzel bir etkinlik olduğunu vurgulayarak yazıma başlıyorum. 

İstanbul'dan bir otobüs dolusu öğrenci, dört veli, üç öğretmen, tur liderimiz ve iki şoförümüzle gece 00:30 sıralarında Ankara istikametine yola çıkıyoruz. Öğrenciler heyecanlı, tur liderimiz enerjik ve yorucu bir 24 saate fazlasıyla hazır olarak seyahatimiz başlıyor. İstanbul' da yaşayanlar bilir bu saatte bile trafiğin yoğun olarak aktığı bölgeler mevcuttur. Ama sorun yok çünkü perşembeyi cumaya bağlayan gece başlıyor yolculuğumuz. Ne tatilciler ne de diğerleri çıkıyor yolumuza, tek tür bir kaç tır, kamyon o kadar...

25 Kasım 2011 Cuma

Horrible Bosses | Patrondan Kurtulma Sanatı | 2011

Üç kafadar kendilerine hayatı zindan eden patronlarından kurtulmak maksadıyla bir araya gelir ve bu amaç uğrunda ortak çalışırsa ne olur? Neye karar verirler? Patronlarından nasıl kurtulurlar? Bu sorularla başlayan argo ve cinsellik unsurlarını fazlasıyla içeren müthiş bir komedi. Argo ve diğer boyutlarını gözardı edersek insanı fazlasıyla güldürebilecek cinsten. 

13 Kasım 2011 Pazar

X | 2011

Ailesini kaybetmiş, üzerindeki kıyafetleri dışında hiç bir şeyi olmayan ve sokaklarda başıboş ve amaçsız olarak beş parasız dolaşan ve kötü yola düşmüş güzel bir kızın saatlerce caddelerde dolaştığı, gereksiz insanlarla gereksiz sohbetler yaptığı, dakikalarca bir şey olacak diye beklediğiniz ama iğrençlikler dışında bir mesaj içermeyen son derece başarısız bir film. 17 yaşındaki kızımız ile kendinden kat ve kat daha kötü bir durumda olan fakat bir şekilde paraya kavuşmuş Holly' nin yolları bir iş münasebetiyle yine karanlık bir sokakta şans eseri kesişir. Gittikleri evde bir cinayete şahit olurlar. Bu sahneden itibaren film biraz hareketlense de ilerleyen dakikalarda hevesinizi boşa çıkaracak boşu boşuna çekilmiş ve sırf Viva Bianca' nın kendisini sergilemesinden ibaret film.

3 Kasım 2011 Perşembe

Bugün Duvarıma Ne Yazsam?

Bugünlerde herkes kendini gösterme niyetinde. Sosyal medya sitelerinde durum yazılarına dikkat ederseniz özdeyiş üstüne özdeyiş, atasözü üstüne atasözü... Herkes birilerine ders vermeye çalışıyor. Merak ediyorum da acaba herkes nirvanaya ulaştı da büyük bir aydınlanma mı yaşadı. Bu kadar özdeyiş nereden geliyor. Yoksa sabahtan akşama kadar yeni özdeyişler arayışında mıyız? Sebebi her ne olursa olsun özdeyiş araştırmak, paylaşmak güzel bir eylemdir. Sonuçta bir konu hakkında bizi düşündürüyor, beynimizi çalıştırıyor.