Sayfalar

1 Aralık 2012 Cumartesi

Windows 8


Sonunda Windows hotmail ile entegre çalışabilmeyi sonunda akıl edebilmiş. Apple Store, Google Play'den sonra fazlasıyla geç kalmış olsa da bu özellik işletim sistemine entegre edilmiş durumda. Geç kalınmış bir hamle aslında böylesine popüler bir işletim sisteminden beklenmeyen bir yavaşlık, belki de direnme diyelim. Sonunda bu mantığın (ki bence bu mantık Linux'tan geliyor) daha başarılı olduğunu idrak ettiler ve işletim sistemine uyarladılar.


29 TL verip yükseltme imkanından yararlandığım Windows 8' in ilk incelemelerimden çıkan sonuçları listelemek gerekirse:


  1. Başlangıç Ekranı: Bize Apple ve Google Marketlerde yer alan bir ekran lazım. Öyle bir ekran olmalı ki Windows 7 ye entegre olabilmeli sorunsalının çözümü olarak ortaya çıkan bir yapı bence. Aslında Windows 8' in Windows 7 ye göre en büyük farkı bu işlevi. Çünkü başlangıç ekranı yapısı ile başlat menüsü tedavülden kalkmış oluyor. 
    • Geleneksel başlat menüsü ve masaüstü çalışma ortamına alışanların ilk etapta zorlanacağı bir yapı haline gelmiş
    • Windows tuşu daha fonksiyonel.
    • Mouse hareketleri (köşelere yapılan hareketler) başlangıç ekranına geçiş sağlıyor.
    • Alt + Tab hala aktif
    • Başlangıç ekranı gayet güzel dizayn edilmiş olup dilediğiniz gibi şekillendirebiliyorsunuz.
    • Markete girip başlangıç ekranına entegre çalışan çeşitli uygulamalar indirip kurabiliyorsunuz. (Google Play ve Apple Store'un kopyası denebilir)
    • İstemediğiniz uygulamaları kaldırabiliyorsunuz
  2. Windows Gezgini: Daha düzenli bir Windows Gezgini yapısı. Office Toolbar bileşenleri dahil edilmiş.
  3. Windows Power Sheel: Yine Linux'a fazlasıyla özenilmiş. Uçbirim ekranı yaratılmaya çalışılmış. Ne derece başarılı olunmuş ileride görecez.
  4. Windows Görev Yöneticisi: Windows 8' in en çok beğendiğim özelliği. İnceleyin derim. Performans ve diğer tüm parametreler detaylı olarak izlenebiliyor. Nihayet adam gibi bir görev yöneticisi yapmayı başarmışlar.
Şimdilik bu kadar. Kullandıkça yazıyı genişleteceğim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder