Sayfalar

29 Eylül 2011 Perşembe

Portal Oyununun Film Çalışması

Google+ ta' ki yayınları takip ederken karşılaştığım oyuna ait film çalışması çok hoşuma gitti. Oyunu oynamadım ama çok merak ettim. İlk fırsatta oynamayı düşünüyorum. Videoyu izlediğinizde sizin de benim gibi düşüneceğinize eminim.

23 Eylül 2011 Cuma

BT Sınıfı Kullanım Kılavuzu (A3, Renkli, 4 Sayfa)

Adobe Illustrator' de kendi tasarladığım aynı zamanda kendi okulumda da kullandığım 4 sayfadan oluşan BT Sınıfı Kullanım Kılavuzunu yayınlıyorum. Çalışma A3 ebatında olup dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

22 Eylül 2011 Perşembe

Eyvah! Dosyalarım Silindi. Geri Getiremez Miyim?

Yorgunluktan olsa gerek bugün bazı dosyalarımı yanlışlıkla silmiş bulundum. Bu duruma düşen onlarca kullanıcı olabileceğini bildiğimden bloğumda bu konuya değinmeye karar verdim. 

Günlerce, aylarca hatta yıllarca emek verdiğiniz çalışma ya da fotoğraf gibi verilerinizin yanlışlıkla silindiğini ve hiçbir yedeğiniz olmadığını varsayalım. Böyle bir durumda verilerin önem derecesine göre hemen üzülüp paniğe kapılmak yerine ivedilikle yerine getirmeniz gereken birkaç adımı uygulayınız. 

21 Eylül 2011 Çarşamba

..Ve Nihayet Formatörlük Görevlendirmesi Yapıldı

Bilişim teknolojisi öğretmenlerinin derslerinin ellerinden alındığı ve norm fazlası olduğu şu günlerde formatörlük görevlendirmelerinin yapılması az da olsa yaramıza merhem oldu.

İnsan Gezegeni - (Human Planet)

Birkaç gündür seri olarak izlediğim gerçekten etkileyici bir yapım olan "Human Planet" adlı belgesele blogumda değinmeden edemeyeceğim. Seri halinde çekilmiş ve her serisi farklı bir konuya değinen belgesel defalarca izlenebilecek türden. Sekiz bölümden oluşan yapımda, her bölüm birbirinden güzel konular ve muhteşem çekimlerle dolu.

20 Eylül 2011 Salı

Tüm Tabloları "utf8_general_ci" Nasıl Yaparım?

MySQL' de herhangi bir scripti kurdunuz ve Türkçe karakter problemi yaşıyorsunuz. Bir çok nedeni olabilir tabi. Şayet nedeni veri tabanınızdaki tabloların karakter kodlaması ise aşağıdaki kod sizin saatlerinizi kurtarabilecek kabiliyete sahip. Script sayesinde tüm tablolarınız ve varchar alanlar saniyeler içinde "utf8_general_ci" karakter setine dönüşüyor. Benim çok işimi gördü. Scriptteki bazı kodları değiştirerek hedef karakter setini farklı bir set ile değiştirebilirsiniz. Bu sayede tablodaki tüm varchar alanları istediğiniz karakter setine dönüştürmüş olursunuz. Onlarca tabloyu hızla dönüştürür.

15 Eylül 2011 Perşembe

Zifiri Karanlık

Etraf mümkün olduğu kadar aydınlık önünüz de olabildiğince açıktır fakat siz bir türlü görmeyi beceremezsiniz. İçinizi bir ürperti kaplar, kendinizi yalnız hissedersiniz. İşte o anlarda ne duyarsanız duyun ne görürseniz görün sizi memnun etmez. Neden? Bilmiyorum. Ancak ben etrafımdaki negatif enerjiyi hissedebiliyorum. Asıl merak ettiğim bu negatiflik nereden geliyor??

12 Eylül 2011 Pazartesi

Spartacus Kansere Yenik Düştü

Yakalandığı kanser hastalığı sebebiyle I. sezon'un sonunda dizi ile yollarını ayıran sonra iyileştiği sanılıp tekrar II. sezon için geri dönen ancak hastalığın tekrar nüksetmesiyle diziye veda eden Andy Whitfield (Spartacus) tedavi sürecinde kanser illetine yenik düşmüş ve genç yaşta hayata gözlerini yummuştur. Toprağı bol olsun.

10 Eylül 2011 Cumartesi

Alcatraz

Zamanda yolculuk konularının işlendiği hemen hemen yer türlü yapım her daim ilgilimi çekmiştir. Yeni sezonda merakla beklediğim dizilerden biri olan Alcatraz, bir zamanda yolculuk hikayesi. Dizi adını kimsenin kaçmayı başaramadığı Alcatraz hapishanesinden almakta. Tahmin edebileceğiniz gibi Alcatraz dizilerin popüler mekanı olan bir adada geçiyor.

8 Eylül 2011 Perşembe

Kabus mu? Karabasan mı? Rüya mı?

Sabaha karşı saat üç gibi hala uyumaya çalışan zatıaliniz, uyku ile uyanıklık arasında bir yerlerde cebelleşirken nedendir bilemiyorum ama dikkatimi odanın kapsına yoğunlaştırıyor ve odanın kapısının hafif açık olduğunu fark ediyorum