Sayfalar

7 Temmuz 2011 Perşembe

Google + (Plus) Henüz Duymayanlara

Facebook'un önlenemez yükselişi ve insanların artık gündelik yaşantılarının bir parçası haline gelmiş olması Google ın gözünden kaçmamış olacak ki o da kendi facebook sitesini Google+ ı geliştirmeye devam ediyor. Hatta ilk denemeleri geçen günlerde yapılmış olan sisteme davetiye usulü kayıt olan kullanıcılar çok kısa bir sürede tüm davetiyeleri tüketmekle kalmamış sisteme aşırı yüklenerek Google tarafından yeni üyeliğin geçici olarak durdurulmasına neden oluvermişler.


İlk üyelerinden biri de Mark Zukanberk (Facebook kurucusu ve sahibi). Varsa filmini hala izlemeyenler The Social Network adlı filmi muhakkak izlesinler. Google+, Facebook' a nazaran ne gibi yenilikler getiriyor farklılıkları neler onları öğrenmek isteyeceğini ve onlarca milyar dolarlık Facebook un değerini korumaya çalışıyor olsa gerek kendisi.

Bu rekabetten sanırım biz kullanıcılar faydalanacağız. Google plus neler gelitriyor. +1 ile beğenme sisteki bir içeriğin kaç kişi tarafından beğenildiğini göreceğiz. Video sohbet odaları ve video chat. Bu sayede ise sanırım Windows Live tamamen ortadan kalkmış olacak. Hala kullanan kaldımı ki? Sizi bilmem ama ben aylardır girmedim.

Bekleyeceğiz ve göreceğiz neler olacak Google+ neler getirecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder