Sayfalar

30 Ekim 2011 Pazar

The Walking Dead S2E1 | Yürüyen Ölüler Dizisi | 2011


Birinci sezonu kısa süren ve uzunca bir süredir ekranlardan uzak kalan diziyi heyecanla beklemekteydim. Açıkçası ilk sezon genelde sakin geçse de zombilerin makyajlarından tutun da oyunculuklarına kadar gayet başarılı görsel şölen sunduğundan kendini izleyiciye sevdirmeyi başarıyor. Issız, terk edilmiş evler caddeler, sokaklar ve arabalar biraz ben efsaneyim, ölümcül deney gibi filmleri anımsatsa da konunun sürekliliği bir grup insanın güvenli yer arayışları sırasında karşılaştıkları farkı zombiler, kaliteli çekimler, son derece başarılı makyajlar diziyi sinema versiyonlarından geride bırakmıyor. 
İkinci sezon birinci bölüme gelince, dedim ya uzunca bir aradan sonra kaldığı yere konsantre olmakta güçlük çekmemek elde değil! Verilen ara fazlasıyla uzundu. Kahramanlarımız mı diyeyim yok sa zombiler tarafından bir bir avlanacak garibanlarımız mı diyeyim, kaldıkları yerden güvenli bölge arayışlarına devam ediyorlar. Lakin yollar çetin, ıssız, uzun... Benzin sıkıntısı ve tıkalı yollara bir de arabanın bozulması eklenince kendilerini arabanın dışına atmak zorunda kalıyorlar.

Dakikalar içinde karşılaştıkları et avcılarından korunmak için arabaların altına saklanıyorlar. Son anda aralarından küçük olanlardan biri erken davranarak dışarı çıkıyor ve gruptan geriye kalan iki zombi tarafından fark ediliyor. Yoldan ormana doğru atlayıp kaçmaya başlıyor. Arkasından şerifimiz kızı kurtarmak için aracın altından çıkıp peşlerine düşüyor. 



Birinci bölüm puanım:






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder